Onze mensen

Diana Leigh
Diana Leigh

Programmamanager Service Economy bij NHL Stenden en projectleider van het Toerisme Collectief Friesland (TCF). Naast mijn ervaring in het hoger onderwijs heb ik 20 jaar in de bredere gastvrijheid sector gewerkt, met name in de toeristische branche en daarnaast in de horeca en retail sectoren. Het TCF-project is een prachtige uitdaging dat het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven verenigt in innovatieve projecten. Ik werk hier met veel plezier aan.

Nicole Offerein
Nicole Offerein

Na mijn studie Hotelschool heb ik 25 jaar in verschillende landen in Zuidoost-Azië gewerkt voor grote hotelorganisaties en als zelfstandig ondernemer. Mijn Master degree heeft me veel gebracht, maar het werkveld nog meer.  Ik ben nieuwsgierig,  hou van nieuwe uitdagingen en ervaringen & leef graag buiten de box.  Ik kan goed koken en verbindingen tussen mensen tot stand brengen. Wat ik tot nu toe heb geleerd bij TCF is dat het een marathon is en geen sprint! 

Marit de Vries
Marit de Vries

Geïnspireerd worden door studenten die de waarde zien van het werken aan ‘Real life’ vraagstukken. Vanuit mijn horeca achtergrond, in met name de Rooms Division kant, ‘zomaar’ in het onderwijs beland en daar een passie gevonden voor Revenue management en het begeleiden van studenten. Typisch Marit: enthousiast, gedreven, verbinder, geduldig, liefde voor de hospitality. 

Giso van Houte
Giso van Houte

Docent Toerisme Management bij NHL Stenden Hogeschool en liaison voor TCF.

Karin Olthof
Karin Olthof

Na mijn studie Leisure Management ben ik een aantal jaren actief geweest in het werkveld. Nu terug bij de oorsprong! Ik ben een echte verbinder die de belangen van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven ziet en niet uit het oog verliest. Samen gaan voor het beste en gewenste resultaat. Dit is waar ik me bij TCF voor ga inzetten.

Annigje Roest
Annigje Roest

Tijdens mijn studie Ondernemerschap en Retail Management ben ik afgestudeerd binnen de eigen opleiding. Daarna ben ik als docent begonnen en heb ik een master in Hospitality Management gevolgd. Mijn passie is duurzaamheid en dan met name circulaire economie. Als retail opleiding vinden we het belangrijk om praktijkvraagstukken op te pakken en daarmee nauw samen te werken met ondernemers. TCF biedt een mogelijk voor studenten om samen met studenten van andere opleidingen aan de slag te gaan met interessante uitdagingen waar ze van en met elkaar leren.

Annelies Mevis
Annelies Mevis

Annelies Mevis, Liaison namens Hotelschool en Toerisme. Gekneed uit Limburgs deeg woon en werk ik al vele jaren met ontzettend veel plezier in Friesland. Met een positieve inslag en kennis van onderwijs en praktijk ben ik nieuwsgierig naar nieuwe innoverende kansen tussen de Friese ondernemer en het Friesland College. TCF zie ik als stip op de horizon van het onderwijs van de toekomst.

Klaas van der Meulen
Klaas van der Meulen

Als docent economie ben ik verbonden aan ROC Friese Poort vestiging Drachten. Dit jaar zijn we begonnen met ons eerste project voor TCF. Samen met studenten marketing en junior accountmanager kijken we naar de mogelijkheden van verlenging van het toeristenseizoen. Dit doen we vanuit de invalshoek van de sportvisserij. Door te kijken naar bestaande initiatieven van toeristische bedrijven en deze als best practices voor te leggen aan de toeristische bedrijven in Friesland hopen we op deze manier het toeristenseizoen te verlengen. Als mbo werken hierin samen met de studenten van NHL Stenden Hogeschool. 

Sarah Barnaoui
Sarah Barnaoui

Een bedrijfskundige met een passie voor innovatie en onderwijs: zo kun je mij het best omschrijven. Namens het Friesland College faciliteer ik innovatiesessies bij TCF om het innovatief vermogen te vergroten, het ondernemerschap te versterken én studenten te betrekken bij actuele vraagstukken. Ook houd ik mij bij TCF bezig met het creëren van content en social media. Mijn missie? Het samenbrengen van praktijk en kennis om zodoende innovatie te realiseren!

Bauke Boonstra
Bauke Boonstra

Bauke Boonstra, innovatiebegeleider bij TCF, namens het Friesland College. Praktijkbeest en voorvechter van praktijk gestuurd leren in 4G: geen gezeur, gewoon gaan! Met een zachte g… Kiest altijd de weg van de meeste weerstand, want zonder weerstand, geen innovatie!

Cindy Breedenbach
Cindy Breedenbach

Cindy Breedenbach, ik werk en woon met heel veel plezier al mijn hele leven in het mooie Friesland. Ik ben begeleider van studenten binnen TCF namens het Friesland College. Verbinden, innoveren en impact maken met studenten in het bedrijfsleven is voor mij het onderwijs van de toekomst.

Franziska Loman
Franziska Loman

Mijn naam is Franziska. Ik ben docent Marketing bij de  Academie Leisure & Toerisme op NHL/Stenden. De projecten zijn een manier om door kennisuitwisseling te komen tot innovatie en verbinding te creëren. Met mijn blik als marketing professional en docent help ik graag studenten in het creatieve leerproces en bedrijven die opzoek zijn naar een frisse blik. Elk project is ook voor mij  inspirerend en leerzaam.

Alex Vleer
Alex Vleer

Ik ben Alex Vleer en ben werkzaam als docent bij Middelbare Hotelschool Friesland van het Friesland College. Ik begeleid studenten vanuit onze opleiding Manager Ondernemer Horeca bij de horecagerelateerde TCF projecten. Door mijn eigen (werk) ervaringen in de horeca, heb ik door de jaren heen een breed netwerk opgebouwd. Daardoor weet ik goed wat er speelt in de hedendaagse horeca en vind ik het fantastisch om in mijn huidige werk het onderwijs en bedrijfsleven met elkaar te verbinden en elkaar te laten versterken.