Doel
Het levendiger maken van Hatsum.
Context
Lokaal op Hatsum is een restaurant in de plattelandsomgeving van de gemeente de Waadhoeke (Dronryp). Het betreft een mooie locatie voor unieke uitjes. Denk hierbij aan bedrijfsuitjes, familiefeesten, trouwerijen, vergaderingen, verjaardagen en vele andere gelegenheden. Het restaurant is er om de boeren, burgers en buitenlui ultiem gelukkig te maken. Dit allemaal in de sfeer van “boeren-chique” uit de jaren 30 waarbij elke gang een beleving is; luxe en beleving met klassieke en moderne invloeden. Het eten en drinken wordt in het restaurant op bourgondische wijze gepresenteerd. Het restaurant heeft verschillende mogelijkheden, zowel voor de carnivoor als de veganist. Ook heeft het restaurant wisselende kaarten met ondere ander vlees, vis en veganistische gerechten. Lokaal op Hatsum staat voor gastvrijheid met de allermooiste en allerbeste, biologische en duurzame streekproducten. Het bedrijf streeft ernaar om de gasten keer op keer te verrassen door middel van een uniek eetbeleving.
Er is behoefte om de omgeving en haar historie in kaart te brengen, om het bijzondere verleden van het gebied vervolgens te benutten voor een nieuw toeristisch concept. Dit concept moet een logische aanvulling zijn op waar het restaurant voor staat; gastvrijheid en de lokale beleving zijn dus onmisbare factoren.
Daarnaast moet het concept een trekpleister zijn voor mensen om Hatsum te bezoeken. Het restaurant moet een onmisbare schakel zijn in een breder concept, waarbij lokale bewoners, organisaties en bedrijven betrokken worden, zodat het een verbindende rol in het gebied heeft. Maar, hoe kunnen we gasten naar het restaurant trekken om ze zo een unieke en lokale ervaring te bieden van de omgeving?