Boeren en horecagasten chevron_right
NAJK

Doel : Het samenbrengen van boeren en horecagasten, een evenementenconcept. Opdrachtgever: NAJK Titel:              Doel: Het samenbrengen van boeren en horecagasten, een evenementenconcept. Type opdracht: Uitvoerend Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.041 Er zijn reeds vier boerderijen bezocht en lunches zijn georganiseerd. Hier is een foto series van gemaakt.

Duurzaamheid Horeca Friesland chevron_right
Toerisme Collectief Friesland

Doel: Identificeren van het begrip duurzaamheid, het gebruik ervan en de waarde die het brengt aan bedrijven. Opdrachtgever: Toerisme Collectief Friesland Titel: Duurzaamheid Horeca Friesland Doel: Identificeren van het begrip duurzaamheid, het gebruik ervan en de waarde die het brengt aan bedrijven. Type opdracht: Onderzoek Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.036 Er is onderzoek gedaan bij diverse gemeenten over de betrokkenheid van duurzaamheid, waarbij voornamelijk gelet werd op duurzame plannen met betrekking op de horeca. Het onderzoek is gehouden onder de veertien Friese gemeenten, vijf horecabedrijven per gemeente en studenten.

Toeristenbelasting chevron_right
Toerisme Collectief Friesland

Doel: Verkennen van inkomsten van toeristenbelasting in Friesland en omgeving en waar die inkomsten voor worden gebruikt. Opdrachtgever: Toerisme Collectief Friesland Titel: Toeristenbelasting Doel: Verkennen van inkomsten van toeristenbelasting in Friesland en omgeving en waar die inkomsten voor worden gebruikt Type opdracht: Onderzoek Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.035 In veel gemeenten in Friesland is geen toeristenbelasting. In dit onderzoek is een vergelijking gemaakt met toeristenbelasting in de naastgelegen provincies. Sommige gemeenten heffen meer belasting dan andere, daar is in enkele gevallen een duidelijk argument voor. Ook is gekeken waar de toeristenbelasting voor gebruikt wordt en of dat te herleiden is naar specifieke cijfers. Wel is nog vervolgonderzoek nodig.

Gebruik van lachgas In Leeuwarden chevron_right
Toerisme Collectief Friesland

Doel: Het in kaart brengen van lachgas, het gebruik in de horeca, de gevaren en omzet. Opdrachtgever: Toerisme Collectief Friesland Titel: Gebruik van lachgas In Leeuwarden Doel: Het in kaart brengen van lachgas, het gebruik in de horeca, de gevaren en omzet . Type opdracht: Onderzoek Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.034 In de horeca wordt lachgas verkocht in ballonnen ter vermaak van de gasten. Dit kan door de Warenwet sinds juli 2016. Het is voor veel partijen reden tot discussie vanwege de hoge omzet van lachgas in de horeca, maar ook de mogelijk schadelijke effecten ervan. Dit onderzoek verkent de verschillende perspectieven van de verkoop van lachgas in de horeca. Gewenste effecten, lichamelijke effecten en diverse risico’s worden genoemd, samen met de marge van omzet en argumenten van ondernemers.

Banenpool Terherne chevron_right
Toerisme Collectief Friesland

Doel: Verduidelijking en mogelijke uitbreiding van een initiatief in Terherne dat vacatures aanbiedt. Opdrachtgever: Toerisme Collectief Friesland Titel: Banenpool Terherne Doel: Verduidelijking en mogelijke uitbreiding van een initiatief in Terherne dat vacatures aanbiedt. Type opdracht: Onderzoek Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.033 Er bestaat een website uit Terherne waar (tijdelijke) vacatures worden aangeboden. Dit moet zorgen voor flexibel en sociaal ondernemen in de omgeving van Terherne. Er bestaat echter onduidelijkheid over de praktische kant van deze website en aanbiedingen. Gekeken wordt naar de mogelijkheid om deze website te verbeteren, verduidelijken en uit te bereiden zodat veel onduidelijkheden weggenomen worden.

Openluchtmuseum chevron_right
Lokaal Op Hatsum

Doel: Creëren van meerwaarde door middel van de opening van een openluchtmuseum over de historie van Lokaal Op Hatsum. Opdrachtgever: Lokaal Op Hatsum Titel: Project Lokaal Op Hatsum Doel: Creëren van meerwaarde door middel van de opening van een openluchtmuseum over de historie van Lokaal Op Hatsum Type opdracht: Onderzoek Afdeling: NHL Stenden, International Hotel Management Feedback opdrachtgever: - Referentienummer: 19.031 Lokaal Op Hatsum heeft een rijke, diverse geschiedenis. Om deze geschiedenis met gasten te kunnen delen is een openluchtmuseum ontworpen op het terrein van het pand. Het is een aanvulling op project 19.010, dat vroegtijdig werd afgebroken.