Roland Bakker

Wees eens brutaal en vraag advies aan ondernemers of gepassioneerde mensen in het vak
Roland Bakker
Zuiver Vlieland
Roland Bakker is een gepassioneerde horecaondernemer en komt uit het kleine dorpje Eenum, Groningen. Toen hij 24 was opende hij zijn eerste eetcafé in Winschoten samen met zijn vrouw, Annemieke. Zeven jaar later werd de onderneming verkocht en ging Roland door heel Nederland koken als freelancer. Hij heeft gewerkt bij grote bedrijven zoals Rai Amsterdam, maar ook kleine bedrijven of bij mensen thuis. Door zijn opdrachtgever, Badhotel Bruin, is hij op Vlieland terecht gekomen en eigenlijk nooit meer weggegaan.
Hoewel Roland ook nog in loondienst heeft gewerkt tijdens de financiële crisis, vond hij dat toch niet ideaal. ‘’Als je al heel lang ondernemer bent, wil je eigenlijk niets liever’’. Daarom is hij eigenaar geworden van eetcafé Lutine op Vlieland.
Een paar jaar later kwam ‘Zuiver’ op zijn pad. Dit restaurant was een halfjaar dicht en Roland besloot om het weer op te bouwen. Hij had samen met zijn vriend, Robert Buurma, een nieuw concept bedacht: een 5 gangen verrassingsmenu met bijpassende wijnen. Hierdoor is het makkelijker om met regionale producten te werken. Dit culinaire restaurant valt al zeven jaar goed in de smaak bij vakantiegangers maar ook bij de eilanders. Zuiver staat zelfs in de top 500 beste restaurants van Nederland!
Naast dit succes, is Roland het meest trots op zijn werknemers. Geld investeren in zijn organisatie vindt hij het mooiste wat er is. Een tip die hij wil meegeven aan iedereen die iets wil beginnen, wees eens brutaal en vraag advies aan ondernemers of gepassioneerde mensen in het vak.