Mark Smit

Mark Smit
Bedrijfsleider bij Heartbreak Hotel te Terschelling
Maak kennis met Mark Smit, bedrijfsleider bij Heartbreak Hotel te Terschelling en oud student International Hospitality Management.
Mark woont momenteel in Hoorn op het eiland Terschelling. In 2012 is hij begonnen aan de hogere hotelschool aan Stenden en heeft deze afgerond in 2016. Hiervoor had hij al de middelbare hotelschool afgerond waar hij stage heeft mogen lopen in Noordwijk, Leeuwarden en Londen! Hier had hij al verschillende werk processen geleerd en ontdekt. Door zijn vooropleiding kon hij meteen instromen in het tweede jaar en was zijn propedeuse al binnen!
Het eerste jaar aan de Hogere Hotelschool was een compleet nieuwe ervaring voor Mark en hierdoor liep hij dan ook enige studievertraging op. Maar de nieuwe manier van studeren en oplossingen zoeken heeft hem uiteindelijk alleen maar verder geholpen in de opleiding. In zijn derde jaar werd het tijd voor de minors, hier heeft hij de keuze gemaakt om Cruise minor 1 & 2 te volgen. Naar aanleiding van zijn minors heeft hij er ook voor gekozen om zijn afstudeerstage te gaan doen bij het cruise bedrijf Seabourn. Hier heeft hij 3 contracten lang gewerkt en veel verschillende plekken over de hele wereld mogen bezoeken, ook heeft hij zich zelf hier als leidinggevende enorm kunnen ontwikkelen. Na het behalen van zijn diploma heeft hij 3,5 jaar lang gewerkt als bedrijfsleider bij de horecazaak de Boschplaat op Terschelling. Na de eerste lockdown is er besloten om de Boschplaat te verkopen en is Mark aan de slag gegaan als bedrijfsleider bij Heartbreak Hotel, een strandpaviljoen ingericht na de vijftiger en zestiger jaren.
Het strandpaviljoen is al meer dan 30 jaar een begrip op Terschelling en is dan ook zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken. Ze zijn het hele jaar door geopend en wanneer de maatregelen het weer toelaten is er gedurende de zomermaanden zelfs live muziek.
Als tip zegt Mark: ”De juist planning kan je een hoop stress en irritatie momenten ontnemen. Dus bedenk goed wat en wanneer je wilt doen en doe vooral niet alles op het laatste moment.”