Annette van Ruitenburg

Ergens voor zorgen en met smaakvol resultaat maakt volgens mij mensen gelukkig
Annette van Ruitenburg
Waddengoud gecertificeerd culinair schrijver
Maak kennis met Annette van Ruitenburg, bestuursvoorzitter van St. Waddengroep: Programma Waddengastronomie dat Werelderfgoedbeleving bij Waddengroep versterkt. Zo ook betrokken bij uitvoering werkpakket voor Noord- Hollandse Wad, Texel en Vlieland.
Daarnaast is Annette auteur, receptontwikkelaar, ondernemer vanuit Culinair Eiland Projecten en Waddengoud gecertificeerd culinair schrijver. 🖌
Denk in oplossingen en kansen geeft Annette als tip, als een werkwijze om bijvoorbeeld Corona zaken niet kan, ga dan opzoek naar andere mogelijkheden. Bij de start van haar project konden helaas vele fysieke afspraken met ondernemers niet doorgaan. Wat wel lukte is tijd besteden aan visie, opbouw van de organisatie, onderzoeksvragen formuleren, website bouwen en nieuwsbrieven en andere documentatie maken. Er is nu een mooie basis om straks verder te kunnen gaan in het opbouwen van een groen netwerk van ondernemers die zich bezighouden met Waddengastronomie met een minimale voetprint.
De afgelopen twee jaar heeft Annette ook gewerkt aan twee boeken, die inmiddels zijn verschenen.
– Lekker Wads; een historische toekomst reis over het Werelderfgoed van Texel tot Fanø.
– Zilt; een receptenboek over zilte groenten met moestuin en teeltips. Daarbij een mooi zadenpakket ontwikkelt om zelf zilte groenten te telen. Leuk om te doen! Zilt telen kan je niet alleen op de Wadden doen maar in heel Nederland!
“Ergens voor zorgen en met smaakvol resultaat maakt volgens mij mensen gelukkig.”