Geesje Duursma

Geesje Duursma

Geesje Duursma, eigenaar restaurant en partycentrum De Pleats Burgum

Alweer bijna 25 jaar ben ik actief in De Pleats in Burgum. De Pleats is een multifunctioneel grand café met zalen waar normaliter van vroeg tot laat reuring is.  Wij hebben bijna 50 medewerkers waarvan 15 vaste krachten voor 15-40 uren per week. 

Wij zien ons horecabedrijf als het gastvrije hart van Burgum, ja zelfs Friesland. Een plek waar iedereen aandacht krijgt en zich welkom voelt. Bruiloften, feesten, vergaderingen, lunch, diner, recepties etc. Het is nooit saai bij ons. 

Tijdens de eerste sluiting hebben wij flink geïnvesteerd in een nieuwe keuken en automatisering. Toen waren wij ook helemaal dicht. Nu bij de 2e lockdown hebben wij vanaf 09.00 uur de deur los. Mensen kunnen bij ons terecht voor een koffie to go, een cadeaubon of om naar de wc. Wij verzorgen catering bij uitvaarten en je kunt de hele dag maaltijden afhalen. ik vergelijk ons bedrijf wel eens met een cruiseschip. Als je zo’n schip stil legt en afsluit dan roest het weg. Ook wij blijven ‘varen’, proberen op allerlei manieren in contact te blijven met onze gasten. Zo hadden wij vorige week onze eerste online wijnproeverij. Vanuit de Pleats een livestream en via YouTube proef je de wijnen en lekkere hapjes. Twee vaste krachten zijn uitgeleend aan een bedrijf in Rinsumageest waar zij order picken. Als de Pleats morgen weer open zou mogen, dan zijn wij er klaar voor. Het motto voor na de heropening: Veilig, Vertrouwd en Vakmanschap.

Ook tijdens de sluiting zorgen wij ervoor dat onze stagiaires en leerlingen bezig blijven. Mijn advies voor studenten is om creatief te zijn, niet te bang bij het bedenken van oplossingen, maar daarbij de realiteit van de ondernemer niet te vergeten. En daarbij ‘ontzorg’ ook de ondernemer. Je bedenkt een prachtig plan, maar ga een stapje verder en help bij de uitvoering, de implementatie. Anders komt het in de la. En begin gelijk met schrijven, wacht niet tot je alle gegevens verzameld hebt. Gewoon beginnen en deze ‘extra’ tijd benutten. Want als de boel straks weer gaat draaien is het ‘alle hens aan dek’.